Dionička društva i investicijePoslovnim aktivnostima innogy grupe u Hrvatskoj od 2013. godine upravlja tvrtka RWE Hrvatska d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu. RWE Hrvatska u energetskom lancu vrijednosti sudjeluje kroz prodaju električne energije (RWE Energija d.o.o.), kroz prodaju plina (RWE Plin d.o.o.), u pročišćavanju otpadnih voda (ZOV d.o.o.), kao i kroz razvijanje projekata obnovljivih izvora energije u partnerstvu s HEP-om (Novenerg d.o.o.).
ZOV

Zagrebačke otpadne vode d.o.o. (ZOV) osnovane su 1998. godine s ciljem planiranja, financiranja i izgradnje tvornice za zbrinjavanje otpadnih voda u Zagrebu kao i povezane infrastrukture.

Ugovor:
Financiranje, planiranje, izgradnja, upravljanje i održavanje tvornice za zbrinjavanje otpadnih voda u Zagrebu (za ekvivalent od 1,2 milijuna stanovnika, IE)

Trajanje ugovora:
28 godina, do 15. prosinca 2028.

Struktura projekta:
ZOV d.o.o. (projektna kompanija): 48,5 % RWE
SRV d.o.o. (građevinska kompanija): 50 % RWE
ZOV uip d.o.o. (kompanija za upravljanje): 33 % RWE

Vrijeme izgradnje:
5 godina (srpanj 2002. – kolovoz 2007.)

Opširnije

TE Plomin

Nakon uspješne gotovo 20-godišnje suradnje na izgradnji i pogonu termoelektrane Plomin 2 u Istri, europski energetski div RWE Energie 28. svibnja 2015. godine okončao je stratešku suradnju s HEP-om u tvrtki TE Plomin d.o.o. Tim datumom istekao je ugovor koji su dvije strane sklopile po BOT modelu (Build-Own-Transfer) 1996. godine čime je termoelektrana Plomin 2 prešla u stopostotno vlasništvo HEP-a.

RWE je bio prvi veliki investitor koji je došao u Hrvatsku odmah nakon rata, u trenutku kad je Hrvatskoj trebao pouzdan i ozbiljan strateški partner za realizaciju jednog ovako velikog i složenog projekta. Naša je suradnja na Plominu jedna od najuspješnijih priča strateškog partnerstva na području jugoistočne Europe. Vjerujemo da ćemo s HEP-om uspješno surađivati i u novoj zajedničkoj kompaniji Novenerg“, istaknuo je tom prilikom Karl Kraus, predsjednik Uprave tvrtke RWE Hrvatska.


Novenerg

HEP i RWE 1. srpnja 2015. godine osnovali su novu zajedničku tvrtku Novenerg za upravljanje projektima u segmentu obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj, ali i na tržištima drugih zemalja jugoistočne Europe.

HEP i RWE imaju po 50 posto udjela u temeljnom kapitału nove tvrtke sa sjedištem u Zagrebu. Novenerg se bavi strateškom procjenom i analizama potencijala ulaganja u kapacitete za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije, razvojem decentraliziranih projekata, akvizicijama, razvojem projekata korištenja otpada za proizvodnju energije, optimizacijom i povećanjem učinkovitosti postojećih postrojenja te pružanjem usluga tehničkog konzaltinga.