Naše investicijePoslovnim aktivnostima innogy grupe u Hrvatskoj od 2013. godine upravlja tvrtka RWE Hrvatska d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu. RWE Hrvatska u energetskom lancu vrijednosti sudjeluje kroz prodaju električne energije (RWE Energija d.o.o.), prodaju plina (RWE Plin d.o.o., Koprivnica opskrba d.o.o., Montcogim-plinara d.o.o.), distribuciju plina (Koprivnica plin d.o.o., Montcogim-plinara d.o.o.) i zbrinjavanje otpadnih voda (ZOV d.o.o.).

ZOV

Zagrebačke otpadne vode d.o.o. (ZOV) osnovane su 1998. godine s ciljem planiranja, financiranja i izgradnje tvornice za zbrinjavanje otpadnih voda u Zagrebu kao i povezane infrastrukture.

Ugovor:
Financiranje, planiranje, izgradnja, upravljanje i održavanje tvornice za zbrinjavanje otpadnih voda u Zagrebu (za ekvivalent od 1,2 milijuna stanovnika, IE)

Trajanje ugovora:
28 godina, do 15. prosinca 2028.

Struktura projekta:
ZOV d.o.o. (projektna kompanija): 48,5 % RWE
SRV d.o.o. (građevinska kompanija): 50 % RWE
ZOV uip d.o.o. (kompanija za upravljanje): 33 % RWE

Vrijeme izgradnje:
5 godina (srpanj 2002. – kolovoz 2007.)

Opširnije

TE Plomin

Nakon uspješne gotovo 20-godišnje suradnje na izgradnji i pogonu termoelektrane Plomin 2 u Istri, europski energetski div RWE Energie 28. svibnja 2015. godine okončao je stratešku suradnju s HEP-om u tvrtki TE Plomin d.o.o. Tim datumom istekao je ugovor koji su dvije strane sklopile po BOT modelu (Build-Own-Transfer) 1996. godine čime je termoelektrana Plomin 2 prešla u stopostotno vlasništvo HEP-a.

RWE je bio prvi veliki investitor koji je došao u Hrvatsku odmah nakon rata, u trenutku kad je Hrvatskoj trebao pouzdan i ozbiljan strateški partner za realizaciju jednog ovako velikog i složenog projekta. Naša je suradnja na Plominu jedna od najuspješnijih priča strateškog partnerstva na području jugoistočne Europe. Vjerujemo da ćemo s HEP-om uspješno surađivati i u novoj zajedničkoj kompaniji Novenerg“, istaknuo je tom prilikom Karl Kraus, predsjednik Uprave tvrtke RWE Hrvatska.


Koprivnica opskrba d.o.o. i Koprivnica plin d.o.o.

U travnju 2017. godine RWE Hrvatska realizirala je svoju prvu akviziciju u Hrvatskoj, postavši vlasnikom 75% udjela u koprivničkim tvrtkama za opskrbu i distribuciju plina Koprivnica opskrba d.o.o. i Koprivnica plin-distribucija plina d.o.o. Potonja tvrtka upravlja mrežom od 456 kilometara i pruža usluge operatora za 13.136 korisnika priključenih na plinski distributivni sustav na širem području Koprivnice.

Opširnije


Montcogim-plinara d.o.o.

Početkom 2018. godine RWE Hrvatska preuzela je još jednu tvrtku za distribuciju i opskrbu plinom - Montcogim-plinaru, sa sjedištem u Svetoj Nedelji, čime smo nastavili uspješno predvoditi proces konsolidacije plinskog tržišta u Hrvatskoj. Postali smo vlasnikom 100% udjela u ovoj tvrtki koja posluje u šest gradova i općina u okolici Zagreba – Svetoj Nedelji, Karlovcu, Jastrebarskom, Sisku, Pleternici i Stupniku. Montcogim-plinara upravlja sa 370 kilometara najsuvremenije plinske mreže u Hrvatskoj putem koje opskrbljuje 11 tisuća kupaca plinom.

Opširnije